Turtas, kurį vertėtų išsaugoti?

„Lietuvių tauta yra išlaikiusi glaudų ryšį su žeme. Dar daugelis tautiečių savomis rankomis liečiasi prie žemės, kad sau ir savo šeimynykščiams užaugintų produktus, savu skoniu ir kokybe besiskiriančius nuo randamų parduotuvių lentynose. Tačiau šios savybės – tiek skonis, tiek kokybė, priklauso nuo daugelio faktorių, kurių bene pagrindinis – sėkla, iš kurios sudygsta augalas. Galbūt dažnai nė nesusimąstoma apie svarbą šio smulkučio grūdelio, kuriame, lyg mažutėje usb jungtyje, sudėta visa genetinė informacija – pradedant nuo to, kokios rūšies ar veislės augalas iš jos turi išaugti, baigiant augalo užaugintų vaisių forma, skoniu ir net kvapu.“

Visą tekstą skaitykite čia: http://minfo.lt/gamtosauga/straipsnis/turtas-kuri-vertetu-issaugoti-28

Parašykite komentarą

Your email address will not be published / Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.